Esemény naptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Névnap

2024. április 13. szombat
Ida
A Nap kel 06:01-kor,
nyugszik 19:40-kor.

Holnap
Tibor
napja lesz.

Pest Megyei Rendőr főkapitányság

Ceglédi Rendőrkapitányság

 

Ködben, hóban, fagyban óvatosabban!

A kedvezőtlen téli időjárás kezdetét vette, a veszélyes körülményeket kialakító időjárási tényezőket minden közlekedőnek figyelembe kell vennie. Hamarosan a köd és eső mellé társulhat a hó, havas eső, ónos eső és a fagy is.

Az első és legfontosabb a jármű szélvédőjének tisztán tartása. Jeges fagyos és havas időben nem elég egy mozdulattal keskeny sávot törölni a szálvédőn a kilátáshoz. Induljon korábban és megfelelően tisztítsa le járműve szélvédőit, elindulás előtt az ablaktörlő lapátokat is ellenőrizze.

A csomagtartóban található nyári kellékeket ideje lecserélni, legyen az autóban meleg takaró, kisebb méretű hólapát és seprű, jégkaparó, jégoldó, hólánc és láthatósági mellény is.

Eljött az idő, hogy a nyári gumikat is lecserélje!

A téli időjárás legyen mindenkinek egyenlő azzal, hogy a járművek sebességét csökkentik, a csúszós útszakaszon óvakodnak a hirtelen kormánymozdulattól és fékezéstől.

Kerékpárral közlekedve is kerülni kell a hirtelen mozdulatokat a csúszós úttesten, kanyarodásnál még óvatosabban és lassan közlekedjenek!

Ne kerékpározzon, a járdán illetve ne tekerjen árkon, bokron a járdára föl és le, hiszen a füves útpadkák is rejtenek befagyott víztócsákat, amelyen könnyen eleshetnek. Ha nem látja biztonságosnak útvonalát a lefagyás miatt, szálljon le kerékpárjáról és tolja azt.

Vigyázz csúszik! A gyalogosok is nézzenek a lábuk elé a teli fagyos időben, a jégen könnyű elesni. A zebrán való áthaladásnál inkább várjanak ki, amíg látják, a közlekedők megállnak és biztosítják az áthaladást a csúszós úton!

Keresés

Népszámlálás 2022.

Elektronikus ügyintézés

Facebook

DTKH